Ρωσικές «ειρωνείες» για Μακρόν και Σολτς έπειτα από τα χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές

Ρωσικές «ειρωνείες» για Μακρόν και Σολτς έπειτα από τα χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές

Η Μόσχα χλευάζει τους ηγέτες της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, με φόντο τις κακές επιδόσεις που σημείωσαν τα κόμματά τους στις ευρωεκλογές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα χλευάζει τους ηγέτες της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, με φόντο τις κακές επιδόσεις που σημείωσαν τα κόμματά τους στις ευρωεκλογές.

«Ο Μακρόν και ο Σολτς κρατιούνται στην εξουσία με όσες δυνάμεις τους απομένουν. Το σωστό θα ήταν να παραιτηθούν και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες τους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (ρωσικής κάτω βουλής) Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

«Ελπίζω ο Μακρόν να καταλάβει ότι οι Γάλλοι τον απορρίπτουν επειδή συνδαυλίζει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Ρώσος αναλυτής Σεργκέι Μάρκοφ, ενώ και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τα κατεστημένα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα νιώθουν πια στον σβέρκο τους την ανάσα άλλων δεξιών δυνάμεων που ανεβαίνουν.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο «διπλωμάτης» Ρόντιον Μιρόσνικ κατήγγειλε ότι ο Μακρόν, με τις «ναπολεόντειες προσεγγίσεις» του, «είναι συνένοχος σε ουκρανικά εγκλήματα πολέμου».

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές «οι Ευρωπαίοι πολίτες πήραν θέση ενάντια στην πορεία των Βρυξελλών». Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση του δικτύου RT, τα κόμματα τα οποία ανεβαίνουν είναι μάλιστα εκείνα τα οποία «αντιτίθενται στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία».

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT