Σοβαρές ζημιές σε αεροσκάφος των Austrian Airlines που έπεσε σε καταιγίδα με χαλάζι

Σοβαρές ζημιές σε αεροσκάφος των Austrian Airlines που έπεσε σε καταιγίδα με χαλάζι

Το αεροσκάφος έπεσε σε ένα «κύτταρο καταιγίδας», ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ζημιές στην άτρακτο αεροσκάφους των Αυστριακών Αερογραμμών προκάλεσε σφοδρή χαλαζόπτωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος έπεσε σε ένα «κύτταρο καταιγίδας» (storm cell), μια αέρια μάζα με ανοδικά και καθοδικά ρεύματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αναταράξεις. 

Το αεροπλάνο, που μετέφερε 173 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και είχε προορισμό τη Βιέννη. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθόδου, ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, και λίγο αργότερα προσγειώθηκε με ασφάλεια στην αυστριακή πρωτεύουσα. 

Φωτογραφίες που διακινήθηκαν μέσω social media καταγράφουν το εύρος της ζημιάς στο ρύγχος του αεροσκάφους, το επάνω μέρος και στα τζάμια του πιλοτηρίου. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το αεροσκάφος Airbus A320 υπέστη ζημιές από χαλάζι κατά τη χθεσινή πτήση OS434 από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα προς τη Βιέννη. Το αεροσκάφος βρέθηκε σε κύτταρο καταιγίδας κατά την προσέγγιση στη Βιέννη, το οποίο σύμφωνα με το πλήρωμα του πιλοτηρίου δεν ήταν ορατό στο μετεωρολογικό ραντάρ». 

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο μήνα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πτήση των Singapore Airlines, που έπεσε σε ένα επεισόδιο τρομακτικών αναταράξεων.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT