Καζακστάν: Δύο Γάλλοι επιχείρησαν να μπουν στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ – Νεκρός ο ένας

Καζακστάν: Δύο Γάλλοι επιχείρησαν να μπουν στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ – Νεκρός ο ένας

Οι Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος του κοσμοδρομίου, το οποίο λειτουργούν οι Ρώσοι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος του κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, και ένας από αυτούς πέθανε από αφυδάτωση, όπως ανέφερε μια πηγή από το ρωσικό κοσμοδρόμιο στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Την προηγούμενη ημέρα, δύο Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος του κοσμοδρομίου. Επέλεξαν το “κλασικό μονοπάτι” – βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο και κατευθύνθηκαν προς τα ψηλά κτίρια στη στέπα», είπε ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δεύτερος Γάλλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον φίλο του και έτρεξε πίσω στον αυτοκινητόδρομο.

«Την ώρα που έφτασε στον αυτοκινητόδρομο, τη στιγμή που σταμάτησε το αυτοκίνητο, τη στιγμή που ήταν σε θέση να εξηγήσει την κατάσταση και να καλέσει βοήθεια, ο πρώτος πέθανε από αφυδάτωση», ισχυρίστηκε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του περιστατικού ούτε για την κατάσταση της υγείας και της ασφάλειας του δεύτερου Γάλλου πολίτη. Εικάζεται ότι επρόκειτο για τουρίστες.

Το κοσμοδρόμιο, το οποίο ενοικιάζει η Ρωσία, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου και η πρόσβαση σε αυτό είναι περιορισμένη, αν και προσφέρονται ξεναγήσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια εκτόξευση διαστημικού σκάφους.

Το Μπαϊκονούρ προσελκύει εδώ και καιρό τουρίστες με… ιδιαίτερα γούστα. Ετσι, το 2022, ο Βρετανός υπήκοος Μπέντζαμιν Ριτς και η Λευκορωσίδα Αλίνα Ζέλουπα συνελήφθησαν αφού έφτασαν στο σημείο εκτόξευσης Νο. 112, όπου βρίσκεται ο δεύτερος προσομοιωτής πτήσης του σοβιετικού διαστημικού σκάφους Buran.

Σύμφωνα με μετεωρολογικά στατιστικά, η μέση θερμοκρασία στο Μπαϊκονούρ τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι 33 βαθμοί, καθιστώντας προβληματική την πεζοπορία στον ήλιο.

Με πληροφορίες από Reuters, RIA, ARA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT