Διευκρινίσεις του Ισραήλ για τις σειρήνες στη Χάιφα, εν μέσω εντάσεων με τη Χεζμπολάχ

Διευκρινίσεις του Ισραήλ για τις σειρήνες στη Χάιφα, εν μέσω εντάσεων με τη Χεζμπολάχ

Ο στρατός γνωστοποίησε ότι οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν «μετά την εκτόξευση αναχαιτιστικού» και το περιστατικό εξετάζεται

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σειρήνες στη βόρεια πόλη – λιμάνι Χάιφα του Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη από δικά του αναχαιτιστικά και όχι από εισερχόμενο πύραυλο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, εν μέσω αυξημένων εντάσεων κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο.

Ο στρατός γνωστοποίησε ότι οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν «μετά την εκτόξευση αναχαιτιστικού» και το περιστατικό εξετάζεται.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε «ύποπτο εναέριο στόχο» στα ανοικτά των ακτών της Χάιφα, όπου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Πλήγματα σε τοποθεσίες εκτός περιοχών

Το Ισραήλ και η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο ανταλλάσσουν πυρά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

Και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες για κλιμάκωση, καθώς οι διαμεσολαβητές επιδιώκουν να διασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αν και οι ανταλλαγές πυρών είναι μέχρι στιγμής περιορισμένης κλίμακας.

Οι εχθροπραξίες εντάθηκαν την τελευταία εβδομάδα, με τον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ να πλήττουν τοποθεσίες εκτός των περιοχών όπου είχαν επικεντρωθεί οι προηγούμενες ανταλλαγές πυρών.

Βλήματα από τον Λίβανο στα υψίπεδα του Κολάν

Σειρήνες ήχησαν σε πολλές άλλες βόρειες περιοχές την Τρίτη, προτού ο στρατός γνωστοποιήσει ότι εντόπισε περίπου 50 βλήματα που πέρασαν από τον Λίβανο στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Τόνισε ότι αρκετά αναχαιτίστηκαν και άλλα έπεσαν σε ανοικτές περιοχές, χωρίς να υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT