Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Δύο Canadair έστειλε η Ελλάδα

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Δύο Canadair έστειλε η Ελλάδα

«Υπάρχουν αρκετά ενεργά μέτωπα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες. Οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έστιελε η Ελλάδα στην Κύπρο, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Ειδικότερα, οι κυπριακές Αρχές απέστειλαν αίτημα συνδρομής μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σε δύσβατη περιοχή, ενώ άμεσα ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ανάμεσα στις κοινότητες Ψάθι και Πολέμι στην επαρχία της Πάφου, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε προς τις κοινότητες Κούρτακα, Λεμώνα και Χούλου.

Οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις στα χωριά Πολέμι, Ψάθι, Κούρδακα, Χούλου και Λεμώνα. «Υπάρχουν αρκετά ενεργά μέτωπα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες. Οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής.

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Δύο Canadair έστειλε η Ελλάδα-1
Πηγή: X

Στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας – Διάσωσης βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας, ενώ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, ζητήθηκε βοήθεια για την εξασφάλιση εναέριων μέσων από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα, καθώς και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (rescEU).

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατοικίες που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με τον έπαρχο Πάφου, Γιώργο Χρυσαφίνη, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές έχει ελεγχθεί, ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμα πόσα σπίτια έχουν καεί. Δύο άτομα που αγνοούνταν νωρίτερα, επικοινώνησαν με τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία τους. 

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή βλάστηση και δέντρα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT