Βρετανία: Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου (βίντεο)

Βρετανία: Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου (βίντεο)

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έβαλαν στο στόχαστρο το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, στην γκαλερί Philip Mould του Λονδίνου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έβαλαν στο στόχαστρο την Τρίτη το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, στην γκαλερί Philip Mould, στο Λονδίνο.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Animal Rising, δύο ακτιβιστές φαίνονται να κολλούν αυτοκόλλητα των ηρώων κινουμένων σχεδίων, Γουάλας και Γκρόμιτ, πάνω στο προστατευτικό τζάμι του πορτρέτου, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στις φάρμες.

Εκτός από τα αυτοκόλλητα, οι ακτιβιστές τοποθέτησαν επίσης και ένα μήνυμα που έγραφε: «Οχι τυρί, Γκρόμιτ. Δες όλη αυτή τη σκληρότητα στις φάρμες της RSPCA!», σε μια κίνηση ενάντια στη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας σε βάρος των ζώων (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), της οποίας ο βασιλιάς είναι χορηγός.

Σύμφωνα με την οργάνωση Animal Rising, στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να αναδειχθούν οι σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις φάρμες. Ειδικότερα, η οργάνωση καλεί τον Βρετανό μονάρχη να άρει την υποστήριξή του στην RSPCA, μέχρι εκείνη να αποσύρει το σύστημα ρυθμίσεων που εγγυώνται τη συμμόρφωση της παραγωγής με καθορισμένα πρότυπα.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της RSPCA ανέφερε πως «είμαστε σοκαρισμένοι από αυτόν τον βανδαλισμό του πορτρέτου της Αυτού Μεγαλειότητας. Χαιρετίζουμε τον έλεγχο του έργου μας, αλλά δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα», δήλωσε.

Η Animal Rising εξέφρασε την ελπίδα ότι ο μονάρχης θα «επανεξετάσει το εάν θέλει να συνδεθεί με τα απαίσια δεινά, σε όλες τις φάρμες που πιστοποιούνται από την RSPCA» και πρόσθεσε πως οι αφίσες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, χωρίς να προκαλέσουν ζημιά στον πίνακα.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT