Ερυθρά Θάλασσα: Διπλό χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλό χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο

Από το πλήγμα, από αέρος και δια θαλάσσης, προκλήθηκε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χτυπήματα από αέρος και δια θαλάσσης δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή από την επίθεση το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του.

Στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σουέζ για την Ινδία, δεν επιβαίνουν Ελληνες ναυτικοί ενώ πιθανότητα το Tutor να χρειαστεί να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι ασφαλείας. Η επίθεση από αέρος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 67,7 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του υεμενίτικου λιμανιού Χοντέιντα, δήλωσε η βρετανική εταιρία για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey.

Οπως έγινε γνωστό: « γύρω στις 6:30, περίπου 67 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, το υπό σημαία Λιβερίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου TUTOR χτυπήθηκε στην πρύμνη από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV). Τις επόμενες ώρες, το πλοίο χτυπήθηκε ξανά, αυτή τη φορά από εναέριο βλήμα. Ως αποτέλεσμα, χάθηκε η επικοινωνία με το πλοίο το οποίο δεν είναι σε θέση να κάνει ελιγμούς, καθώς το μηχανοστάσιο έχει χτυπηθεί από το USV. Στο σκάφος εισήλθαν νερά και δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχο του πληρώματος. Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν τραυματία επί του σκάφους».

Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT