Κίνα: Θερμοκρασίες ρεκόρ και προβλέψεις για ένα καλοκαίρι «ακραίας ζέστης»

Κίνα: Θερμοκρασίες ρεκόρ και προβλέψεις για ένα καλοκαίρι «ακραίας ζέστης»

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται σε τμήματα της βόρειας και κεντρικής Κίνας, ενώ ευρύτερα οι χώρες της Ασίας προετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι με «ακραία ζέστη».

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται σε τμήματα της βόρειας και κεντρικής Κίνας αυτήν την εβδομάδα, ενώ ευρύτερα οι χώρες της Ασίας προετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι με «ακραία ζέστη».

Η Κίνα αντιμετωπίζει υψηλές θερμοκρασίες εδώ και ημέρες, με το θερμόμετρο να αναμένεται να φτάσει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια επαρχία Χεμπέι σήμερα.

Ηδη από τον περασμένο Μάρτιο ωστόσο, στην Κίνα έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που είναι οι υψηλότερες των τελευταίων δεκαετιών, από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία το 1961 και έπειτα.

Το βόρειο τμήμα της Ινδίας βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 50 βαθμούς Κελσίου στα τέλη Μαΐου. Η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 25.000 κρούσματα θερμοπληξίας και 56 θανάτους από τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού της κέντρου ελέγχου των ασθενειών την 1η Ιουνίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν ως τις 20 Ιουνίου στη βόρεια Κίνα, όπου ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ιστορικά υψηλά επίπεδα στην Χεμπέι, τη Σανσί όπως και την κεντρική επαρχία Χενάν, σύμφωνα με το NMC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT