Ε.Ε: Κινητοποίηση βοήθειας για τις δασικές πυρκαγιές στην Κύπρο

Ε.Ε: Κινητοποίηση βοήθειας για τις δασικές πυρκαγιές στην Κύπρο

Η Ελλάδα στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από αίτημα για βοήθεια από την Κύπρο μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., η Ελλάδα έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου.

Ο αρμόδιος επίτροπος Γιάνεζ Λέναρτσις ευχαρίστησε την Ελλάδα για την «άμεση ανταπόκρισή της στην παροχή βοήθειας στην Κύπρο για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου με την ανάπτυξη δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών». «Αυτή είναι η αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την πρώτη χρήση του μηχανισμού, αναφέρει η Κομισιόν.

Συνολικά, στο πλαίσιο των μέτρων ετοιμότητας για την περίοδο των δασικών πυρκαγιών, η Ε.Ε. έχει δημιουργήσει στόλο 32 εναέριων πυροσβεστικών μέσων και 556 πυροσβεστών, προεγκατεστημένων σε όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, η Ε.Ε. υποστηρίζει επί του παρόντος οκτώ έργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, ενισχύοντας τις εθνικές ικανότητες ανθεκτικότητας στις δασικές πυρκαγιές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια κατόπιν αιτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT