Κουβέιτ: Τουλάχιστον 49 νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο με εργάτες

Κουβέιτ: Τουλάχιστον 49 νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο με εργάτες

Η πυρκαγιά ξέσπασε στους κάτω ορόφους ενός κτιρίου, όπου διαμένουν εργάτες από την Ασία, και εξαπλώθηκε ραγδαία προς τα πάνω

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείτο για τη στέγαση σχεδόν 200 ξένων εργατών σήμερα στο Κουβέιτ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό, τον οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη φωτιά, στο προάστιο Μανγκάφ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Κουβέιτ, τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 40 άνθρωποι, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στους κάτω ορόφους ενός κτιρίου, όπου διαμένουν εργάτες από την Ασία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και εξαπλώθηκε ραγδαία στους πάνω ορόφους.

Το εξαώροφο κτίριο χρησιμοποιείτο για τη στέγαση 196 εργατών, είπε ένας αξιωματούχος της εταιρείας που τους απασχολούσε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών, σεΐχη Φαχντ αλ-Γιουσέφ, ο οποίος έσπευσε στο πλευρό των θυμάτων.

Μονάχα τρεις νεκροί έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί, δήλωσε ο στρατηγός Αΐντ αλ Ογαϊχάν, διευθυντής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα θύματα πέθαναν από ασφυξία, αφότου εισέπνευσαν καπνό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Κουβέιτ. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συνελήφθη στο πλαίσιο μιας έρευνας για ενδεχόμενη αμέλεια, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σημείο. Ο υπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι προτίθεται να ζητήσει από τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας να εκκενώσει όλα τα κτίρια αυτής της συνοικίας που δεν τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας.

«Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των πυκνοκατοικημένων περιοχών από ξένους εργάτες και των αμελειών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον του Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT