Γαλλία: Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών μετά το «άνοιγμα» στην Ακροδεξιά

Γαλλία: Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών μετά το «άνοιγμα» στην Ακροδεξιά

Η καθαίρεσή του αποφασίστηκε ομόφωνα από το συντηρητικό γαλλικό κόμμα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών (LR) στη Γαλλία, Ερίκ Σιοτί καθαιρέθηκε ομόφωνα σήμερα από το κόμμα του μετά το «άνοιγμα» που επιχείρησε να κάνει στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. 

«Διεξάγοντας μυστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς να συμβουλευτεί την πολιτική μας οικογένεια και τα μέλη μας, ο Ερίκ Σιοτί ήλθε σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό και τη γραμμή που έχουν υιοθετήσει οι Ρεπουμπλικανοί. Η πεποίθησή μας είναι ότι η Γαλλία χρειάζεται μια ισχυρή και ανεξάρτητη φωνή», δήλωσε η Ανί Ζενεβάρ η οποία αναλαμβάνει προσωρινή επικεφαλής του κόμματος. 

Ο Σιοτί κάλεσε την Τρίτη σε συμμαχία με τον Εθνικό Συναγερμό της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. «Λέμε τα ίδια πράγματα, οπότε ας σταματήσουμε να επινοούμε διαφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του TF1.

Πριν ανακοινώσει την πρόθεση για συνεργασία με την Ακροδεξιά, ο Σιοτί είχε συζητήσεις με τους επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά. Η κίνησή του αποσκοπούσε, όπως είπε, στο ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν αρκετές έδρες ώστε να εξακολουθήσουν να αποτελούν κοινοβουλευτική ομάδα. «Χρειαζόμαστε κάποιου είδους συμμαχία. Αυτό είναι που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων», δήλωσε. 

Με πληροφορίες από France24, BFMTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT