Ο Μπάιντεν υπογράφει αύριο νέα συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία

Ο Μπάιντεν υπογράφει αύριο νέα συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει την Πέμπτη μια νέα συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία για να υποσχεθεί τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της Αμερικής προς τη χώρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιταλία για να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά, δήλωσε κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν αναχώρησε για την Ιταλία την Τετάρτη για να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία για τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας και στην Κίνα για την υποστήριξή της προς τη Μόσχα και την υπερβολική βιομηχανική της ικανότητα.

Η συμφωνία θα καταστήσει σαφές ότι «η υποστήριξή μας θα διαρκέσει πολύ στο μέλλον… ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν στους δημοσιογράφους επί του Air Force One.

«Με την υπογραφή θα στείλουμε επίσης στη Ρωσία ένα μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας. Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν νομίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον συνασπισμό που υποστηρίζει την Ουκρανία, κάνει λάθος», δήλωσε ο Σάλιβαν.

Δεκαπέντε χώρες έχουν υπογράψει τη συμφωνία ασφαλείας, η οποία θα ενισχύσει την «αμυντική αποτρεπτική ικανότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Μπάιντεν θα συναντηθεί εκ νέου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ηγέτες της G7 φθάνουν στη σύνοδο κορυφής αντιμετωπίζοντας μυριάδες προβλήματα στο εσωτερικό τους, ακόμη και όταν αναζητούν λύσεις για κάποια από τα πιο πιεστικά προβλήματα του κόσμου.

Ο Μπάιντεν πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αφού 12μελές σώμα ενόρκων καταδίκασε τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν για ψέματα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για να αγοράσει παράνομα ένα όπλο το 2018, καθιστώντας τον το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται για έγκλημα.

Η δίκη ακολούθησε την ποινική καταδίκη στις 30 Μαΐου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του πρώτου πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κρίθηκε ένοχος για κακούργημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT