Η Δανία ανακαλεί ράμεν επειδή είναι υπερβολικά καυτερά

Η Δανία ανακαλεί ράμεν επειδή είναι υπερβολικά καυτερά

Αντιδρά η εταιρεία. Επιφυλάσσεται να επανέλθει αφού μελετήσει τους κανονισμούς της Δανίας για τα «όρια» στα καυτερά φαγητά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δανία ανακάλεσε αρκετά πικάντικα ράμεν (σ.σ σούπα με νουντλς) μίας νοτιοκορεατικής εταιρείας, επειδή τα επίπεδα καψαϊκίνης ήταν πάρα πολύ υψηλά. 

Η υπηρεσία ελέγχου τροφίμων της Δανίας ανακάλεσε τρεις γεύσεις της εταιρείας Samyang, εκτιμώντας πως οι καταναλωτές κινδύνευαν ακόμη και από το ενδεχόμενο δηλητηρίασης από τη μεγάλη συγκέντρωση καψαϊκίνης. Προέτρεψε, δε, τους πολίτες, να μην επιχειρήσουν να τα καταναλώσουν. 

Από την πλευρά της, η Samyang επιμένει πως υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού. «Καταλαβαίνουμε ότι η δανική αρχή τροφίμων ανακάλεσε τα προϊόντα, όχι εξαιτίας προβλήματος στην ποιότητά τους, αλλά επειδή ήταν πολύ πικάντικα», ανέφερε η εταιρεία στο BBC.

«Τα προϊόντα αυτά εξάγονται παγκοσμίως. Ομως αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλούνται για τον παραπάνω λόγο» καταλήγει η Samyang.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η Δανία έχει καταγράψει περιστατικά δηλητηρίασης. Σε κάθε περίπτωση, η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων ανέφερε πως τα επίπεδα καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο είναι «τόσο υψηλά που ενέχουν κίνδυνο ο καταναλωτής να υποστεί οξεία δηλητηρίαση».

«Εάν έχετε στην κατοχή σας αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να τα πετάξετε ή να τα επιστρέψετε στο κατάστημα από το οποίο αγοράστηκαν», αναφέρει.

Η Samyang δήλωσε ότι θα «εξετάσει προσεκτικά» τους σχετικούς κανονισμούς στη Δανία, πριν επανέλθει με απάντησή της.

Σύμφωνα με το BBC, κατά τα φαινόμενα τα ζυμαρικά δεν έχουν ανακληθεί στο παρελθόν σε καμία άλλη χώρα, ούτε έχουν εκδοθεί άλλες προειδοποιήσεις.

Η καψαϊκίνη είναι η χημική ένωση στις πιπεριές που δημιουργεί την αίσθηση του καυτερού. Οταν κάποιος δοκιμάζει μια καυτερή πιπεριά, η καψαϊκίνη απελευθερώνεται στο σάλιο και προσδένεται σε υποδοχείς στο στόμα που αλληλεπιδρούν με τη συγκεκριμένη ουσία.

Η Samyang είναι μεγάλη εταιρεία και διαφημίζεται ως η πρώτη εταιρεία της Νότιας Κορέας που λάνσαρε τα έτοιμα ζυμαρικά «στιγμής», τη δεκαετία του 1960.

Πηγή BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT