Αρκούδα αράζει σε αιώρα – «Εντυπωσιακό το ότι δεν έπεσε, σαν να ήξερε να ισορροπεί»

Αρκούδα αράζει σε αιώρα – «Εντυπωσιακό το ότι δεν έπεσε, σαν να ήξερε να ισορροπεί»

Φαίνεται πως η εξοικείωσή τους με τους ανθρώπους κάνει τις αρκούδες να υιοθετούν ανθρώπινες... απολαύσεις.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νόα και η Κρίστεν Ντουέκ δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν αρκούδα στην αυλή του σπιτιού τους, στο Βερμόντ. Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που βλέπουν αρκούδα να απολαμβάνει, και μάλιστα σαν έτοιμη από καιρό, την αιώρα τους. 

Την Τρίτη, ενώ καθόταν στο γραφείο του με τις πόρτες ανοιχτές, άκουσε το τρίξιμο των σχοινιών της αιώρας. Με το που συνειδητοποίησε πως δεν φυσούσε ώστε ο αέρας να κινεί την αιώρα, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν αρκούδες», παραδέχεται. 

Ετρεξε στο επάνω μέρος του σπιτιού και είδε από το παράθυρο τη μία αρκούδα να περιεργάζεται με περιέργεια τη δεύτερη που καθόταν πάνω στην αιώρα. 

Αφού πήρε βίντεο με το κινητό του, στη συνέχεια τρόμαξε τις αρκούδες, διώχνοντάς τες.

«Ηταν υπέροχο ως θέαμα, πολύ αστείο» λέει ο ίδιος. 

«Ζούμε σε μια περιοχή με πολλές αρκούδες. Και αυτές έχουν συνηθίσει την επαφή με τους ανθρώπους, οπότε φαντάζομαι πως έχουν ξαναδεί αιώρες στο παρελθόν. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν έπεσε από την αιώρα και κατά κάποιο τρόπο ήξερε πώς να κάθεται εκεί. Ηταν αρκετά αστείο να το βλέπεις» ανέφερε ο ίδιος στο Associated Press. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT