Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά των Ρώσων κατασκόπων

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά των Ρώσων κατασκόπων

«Θα εργαστούμε για να διαμορφώσουμε επιλογές αντίδρασης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι τα μέλη της αμυντικής συμμαχίας θα λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά των Ρώσων κατασκόπων σε απάντηση για την «εκστρατεία εχθρικών δραστηριοτήτων της Μόσχας» με πράξεις δολιοφθοράς και κυβερνοεπιθέσεις.

«Eχουμε παρακολουθήσει αρκετά παραδείγματα δολιοφθοράς, απόπειρας εμπρησμού, κυβερνοεπιθέσεων, παραπληροφόρησης», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Περιμένω από τους υπουργούς του ΝΑΤΟ να ασχοληθούν με τη ρωσική εκστρατεία κατά των συμμάχων», όπως ανέφερε.

«Στη συνέχεια θα εργαστούμε επίσης για να διαμορφώσουμε επιλογές αντίδρασης του ΝΑΤΟ, οι οποίες περιμένω ότι θα περιλαμβάνουν αυξημένη ευαισθητοποίηση, ανταλλαγή πληροφοριών, πληροφοριών, ενίσχυση της προστασίας των κρίσιμων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των υποθαλάσσιων υποδομών και του κυβερνοχώρου, καθώς και αυστηρότερους περιορισμούς για το προσωπικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε όλη τη συμμαχία», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT