Ενας νεκρός από το χτύπημα των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Ενας νεκρός από το χτύπημα των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Το εμπορικό πλοίο «Tutor» είχε ξεκινήσει από το Σουέζ με προορισμό την Ινδία και χτυπήθηκε περίπου 68 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμένα Χοντάιντα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, στη δυτική Υεμένη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ναυτικός έχασε τη ζωή του από το χτύπημα που πραγματοποίησαν οι Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που θέλουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές Αρχές. 

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «Tutor» είχε ξεκινήσει από το Σουέζ με προορισμό την Ινδία και χτυπήθηκε περίπου 68 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντάιντα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, στη δυτική Υεμένη.

Οι αντάρτες ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν το σκάφος, επειδή η εταιρεία στο οποίο ανήκει δεν συμμορφώθηκε με «την προειδοποίηση» των ανταρτών να μη στέλνει πλοία σε λιμάνια του Ισραήλ.

Το «Tutor», που ανήκει στην Evalend Shipping, φέρεται να παραμένει ακυβέρνητο, έχοντας υποστεί πλημμύρες και άλλες ζημιές στο μηχανοστάσιο, οι οποίες το καθιστούν ανίκανο να πραγματοποιήσει ελιγμούς.

Σύμφωνα με την Lloyd’s, ευρωπαϊκό πολεμικό πλοίο θα αναλάβει τον συντονισμό της παροχής βοήθειας προς το πλήρωμα. Παράλληλα, δύο ρυμουλκά έχουν σταλεί από την εταιρεία Tsavliris Salvage Group, η οποία δήλωσε ότι αναμένει να προσεγγίσει το πλοίο σε δύο ημέρες. 

Το εμπορικό πλοίο με σημαία Λιβερίας, επλήγη από κάτι που περιγράφεται ως ένα «μικρό λευκό σκάφος μήκους πέντε έως επτά μέτρων», σύμφωνα με τη Lloyd’s. Η περιγραφή παραπέμπει στη χρήση τηλεκατευθυνόμενου σκάφους φορτωμένου με εκρηκτικά.

Σημειώνεται πως η φονική επίθεση των Χούθι στο πλοίο Tutor αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση πλήγματος από το οποίο υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών, μετά τον θάνατο τριών μελών του πλοίου True Confidence, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT