Ρωσία: Ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων στα πυρηνικά γυμνάσια

Ρωσία: Ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων στα πυρηνικά γυμνάσια

Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται τις τελευταίες δύο ημέρες στο δεύτερο στάδιο πυρηνικών ασκήσεων με ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων από κοινού με τα στρατεύματα της Λευκορωσίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικός στρατός εξασκήθηκε στην ηλεκτρονική εκτόξευση πυραύλων στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου των ασκήσεων για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

«Στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου των ασκήσεων των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, το προσωπικό του πυραυλικού σχηματισμού της στρατιωτικής περιφέρειας του Λένινγκραντ εξασκήθηκε σε καθήκοντα εκπαίδευσης μάχης για την κρυφή προέλαση σε καθορισμένη περιοχή και πραγματοποίησε ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις πυραύλων σε συμβατικούς εχθρικούς στόχους», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα πυρηνικά γυμνάσια, έπειτα από «ενδείξεις» από Δυτικούς αξιωματούχους ότι θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους σπρώχνουν τον κόσμο στα πρόθυρα πυρηνικής αντιπαράθεσης δίνοντας στην Ουκρανία όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον του ρωσικού εδάφους.

«Η κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι αρκετά τεταμένη λόγω καθημερινών αποφάσεων και ενεργειών των ευρωπαϊκών πρωτευουσών που είναι εχθρικές προς τη Ρωσία, και κυρίως από την Ουάσιγκτον», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για τις ασκήσεις. «Ως εκ τούτου, φυσικά, τέτοιες ασκήσεις, καθώς και η διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας είναι πολύ σημαντικές για εμάς», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT