Οι Ισραηλινοί προτιμούν τον Γκαντς για πρωθυπουργό από τον Νετανιάχου

Οι Ισραηλινοί προτιμούν τον Γκαντς για πρωθυπουργό από τον Νετανιάχου

Η δημοσκόπηση δίνει στον Γκαντς 41% έναντι 35% του Νετανιάχου και επιπλέον δείχνει ότι, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, καμία από τις δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς την υποστήριξη των αραβικών κομμάτων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπένι Γκαντς θα κέρδιζε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στο Ισραήλ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του κόμματος Εθνικής Ενότητας, του οποίου ηγείται, από την κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση της Maariv, η οποία έρχεται με φόντο τη διάσωση από το Ισραήλ τεσσάρων ομήρων της Χαμάς στη Γάζα το περασμένο Σαββατοκύριακο, δίνει στον Γκαντς 41% έναντι 35% του Νετανιάχου.

Οι ερωτηθέντες προτιμούν επίσης τον Γκαντς για πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Yisrael Beytenu Αβιγκντορ Λίμπερμαν, με 42% έναντι 21% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ Νετανιάχου και Λίμπερμαν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, δεν ξεπερνά τις δύο ποσοστιαίες μονάδες, με το 37% να υποστηρίζει τον πρωθυπουργό έναντι 35% για τον επικεφαλής του Yisrael Beytenu.

Μικρές μετακινήσεις στα κόμματα

Μικρές είναι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων συνολικά, καθώς, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Νετανιάχου θα κέρδιζε 52 έδρες και 58 η αντιπολίτευση.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, κανένα από τα δύο μπλοκ δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς την υποστήριξη των αραβικών κομμάτων.

Οσον αφορά τη σύγκρουση με τη Χαμάς στη Γάζα και τον διεθνή της αντίκτυπο, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειονότητα των Ισραηλινών θεωρούν ότι η χώρα έχει αποτύχει διπλωματικά.

Η δημοσκόπηση της Maariv διεξήχθη χθες, Πέμπτη, από την Panel4All με περιθώριο σφάλματος 4,4%.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT