Σύνοδος G7: Κόντρα Μακρόν – Μελόνι για το ζήτημα των αμβλώσεων

Σύνοδος G7: Κόντρα Μακρόν – Μελόνι για το ζήτημα των αμβλώσεων

Εντονες είναι οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων αναφορικά με την έλλειψη αναφοράς στις αμβλώσεις στο προσχέδιο συμπερασμάτων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες είναι οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Απουλία της Ιταλίας, σε ό,τι αφορά την έλλειψη αναφοράς στο ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι «λυπάται» που απουσιάζει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη «άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».

Η απάντηση της Μελόνι και η στάση των ΗΠΑ

Αμεση ήταν η απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται “πολεμική” για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία».

«Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7», δήλωσε η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέα αναφορά στο δικαίωμα στην άμβλωση, διότι υπήρχε ήδη στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της G7, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν απο ένα χρόνο στην Χιροσίμα.

Ο ιταλικός Τύπος, ωστόσο, προσθέτει σήμερα ότι το όλο θέμα θεωρείται κύριας σημασίας από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φέρεται να επιθυμεί μια νέα, πλήρη αναφορά, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα συμπεράσματα της συνόδου είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT