Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χμελνίτσκι

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χμελνίτσκι

Μια μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα Παρασκευή το πρωί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα Παρασκευή το πρωί, κατόπιν αεροπορικού συναγερμού και προειδοποιήσεως από τον στρατό για πιθανή ρωσική πυραυλική επίθεση. Στο γειτονικό Χμελνίτσκι ξέσπασε και πυρκαγιά από την επίθεση, ενώ ο συναγερμός αφορούσε όλη την ουκρανική επικράτεια.

«Οι δυνάμεις αεράμυνας εργάζονται στην περιοχή του Κιέβου. Μείνετε στα καταφύγιά σας! Ο κίνδυνος πυραύλων συνεχίζεται», διαμήνυσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Δεν ήταν σαφές εάν η έκρηξη οφείλεται στο ότι η ουκρανική αεράμυνα είχε καταρρίψει έναν στόχο. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne επικαλέστηκε κατοίκους της περιοχής που ανέφεραν ότι είχαν ακούσει εκρήξεις στην περιοχή του Χμελνίτσκι, που βρίσκεται δυτικά του Κιέβου.

Αφού ακούστηκε η σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, η Πολεμική Αεροπορία είπε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην περιοχή του Χμελνίτσκι και είπε στους κατοίκους του Κιέβου να σπεύσουν στα καταφύγια.

Καταρρίψεις

Νωρίτερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν σήμερα επτά από τους 14 πυραύλους και όλα τα 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια νυκτερινής επίθεσης.

Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν επτά από 10 πυραύλους κρουζ Kh-010/Kh-555. Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης στη διάρκεια της επίθεσής της τρεις βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ-Μ και έναν βαλλιστικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kinzhal.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στόχους πάνω από επτά περιφέρειες. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος έπεσε σε μια ανοιχτή περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε θύματα.

Η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε επίσης πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

Πηγή: Reuters, Ukrinform, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT