Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι είναι ζωντανοί

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι είναι ζωντανοί

«Δεν έχω ιδέα γι' αυτό. Κανείς δεν έχει ιδέα γι' αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς και μέλος του πολιτικού της γραφείου, Οσάμα Χαμντάν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι από τους 120 εναπομείναντες ομήρους στη Γάζα είναι ζωντανοί. Το σχόλιο έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Δεν έχω ιδέα γι’ αυτό. Κανείς δεν έχει ιδέα γι’ αυτό», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Χαμάς και μέλος του πολιτικού της γραφείου, Οσάμα Χαμντάν.

Το CNN μετέδωσε ακόμα ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε -χωρίς να παρέχει αποδείξεις- ότι η ισραηλινή επιχείρηση για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων το Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών άλλων, μεταξύ των οποίων και ενός Αμερικανού πολίτη.

«Φταίει το Ισραήλ, αν έχουν ψυχολογικό πρόβλημα»

Ο Χαμντάν ρωτήθηκε σχετικά με τη μαρτυρία γιατρού που περιέθαλψε τους απελευθερωμένους ομήρους, ότι είχαν υποστεί ψυχική και σωματική κακοποίηση.

Ο ίδιος απάντησε: «Αν έχουν ψυχολογικό πρόβλημα, αυτό οφείλεται σε όσα έκανε το Ισραήλ στη Γάζα. Κανείς δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτό που κάνει το Ισραήλ, βομβαρδίζει κάθε μέρα, σκοτώνει αμάχους, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά … το είδαν αυτό με τα ίδια τους τα μάτια».

«Η πρόταση για εκεχειρία δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Χαμάς»

Ο Χαμντάν ανέφερε ακόμα ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Δήλωσε επίσης στο CNN ότι η τελευταία πρόταση που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Χαμάς, ως προς τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Η Χαμάς ζητά γραπτές εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, καθώς και για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να υπογράψει την πρόταση εκεχειρίας, όπως ανέφεραν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Χαμντάν διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, χαρακτήρισε τους θανάτους χιλιάδων Παλαιστινίων «αναγκαίες θυσίες». Οπως τόνισε στο CNN, τα μηνύματα, τα οποία «μεταφέρθηκαν» από τη Wall Street Journal, «ήταν ψεύτικα».

«Ο Χαμντάν απέφυγε επανειλημμένα κάθε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Χαμάς στα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα», σύμφωνα με το CNN και χαρακτήρισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, που πυροδότησαν τον σημερινό πόλεμο στη Γάζα, «αντίδραση κατά της κατοχής».

Με πληροφορίες από CNN, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT