Κυρώσεις από ΗΠΑ και Τουρκία σε ομάδα διακινητών που συνδέεται με το ISIS

Κυρώσεις από ΗΠΑ και Τουρκία σε ομάδα διακινητών που συνδέεται με το ISIS

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συνεργάζονται για να πατάξουν ένα δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Επειτα από έρευνα που συντονίστηκε στενά με την Αγκυρα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία εμπλέκονται στο δίκτυο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας, η Τουρκία λαμβάνει ταυτόχρονα τα δικά της εσωτερικά μέτρα κατά του δικτύου αυτού», ανέφερε. Η δήλωση δεν ανέφερε πόσο καιρό δρούσε η ομάδα ή πόσους ανθρώπους είχε διακινήσει λαθραία.

Τον Μάιο, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν συλλάβει 41 άτομα που ήταν ύποπτα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σε επιχειρήσεις σε 12 επαρχίες.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε το ένα τρίτο του Ιράκ και της Συρίας στην κορύφωσή του το 2014 και αν και έχει ηττηθεί, συνεχίζει να διεξάγει επιθέσεις με αντάρτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT