ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε νέα βοήθεια ύψους 1,5 δισ. δολ. για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε νέα βοήθεια ύψους 1,5 δισ. δολ. για την Ουκρανία

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε βοήθεια 1,5 δισ. δολ. για την Ουκρανία στους τομείς της ενέργειας, της κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της πολιτικής άμυνας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε σήμερα βοήθεια άνω του 1,5 δισ. δολ. για την Ουκρανία στους τομείς της ενέργειας, της κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της πολιτικής άμυνας.

Η Χάρις, η οποία συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ελβετία, δήλωσε πως «η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει να επισκευαστούν οι ενεργειακές υποδομές που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, να αυξηθεί η ενεργειακή παραγωγή, να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και να προστατευθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις».

Το νέο πακέτο στήριξης, που προέρχεται από την USAID και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιλαμβάνει επίσης 379 εκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά «θα βοηθήσουν στην απόκριση στις επείγουσες ανάγκες των προσφύγων, των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας και των κοινοτήτων που έχουν επηρεαστεί από τη βάναυση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την υποστήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου, θα παράσχει και 300 εκατομμύρια δολάρια για την πολιτική άμυνα της Ουκρανίας.

Τα χρήματα αυτά «θα τους βοηθήσουν να λειτουργούν με ασφάλεια στις γραμμές του μετώπου, να διασώζουν τους άμαχους στόχους των επιθέσεων του Κρεμλίνου, να προστατεύσουν τις κρίσιμες υποδομές και να ερευνήσουν τουλάχιστον 120.000 περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και άλλων ωμοτήτων που έχουν καταγραφεί», ανέφερε η Κάμαλα Χάρις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT