Ρωσία: Τζιχαντιστές πήραν ομήρους 2 άνδρες σε κέντρο κράτησης

Ρωσία: Τζιχαντιστές πήραν ομήρους 2 άνδρες σε κέντρο κράτησης

Οι φερόμενοι τζιχαντιστές που έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ της Ρωσίας ζητούν αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι κρατούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, πήραν ομήρους φρουρούς σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ της Ρωσίας και στις διαπραγματεύσεις με τις αρχές απαίτησαν ελεύθερη διέλευση, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ορισμένοι που έχουν ήδη καταδικαστεί για  τρομοκρατία, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φύλαξης όπου πήραν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το κανάλι Baza στο Telegram.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνταν για τρομοκρατικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για μια πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας τον Μάρτιο.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας ανέφερε ότι δύο υπάλληλοι ενός κέντρου προδικαστικής κράτησης στο Ροστόφ κρατούνται ως όμηροι.

«Το ίδρυμα λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρίσκονται στο σημείο.

Εικόνες από το σημείο έδειχναν δρόμους να έχουν αποκλειστεί γύρω από το κέντρο κράτησης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι οι κρατούμενοι ζήτησαν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερη διέλευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT