Βρετανία: Οργή για τον αστυνομικό που χτύπησε αγελάδα με το περιπολικό του

Βρετανία: Οργή για τον αστυνομικό που χτύπησε αγελάδα με το περιπολικό του

Αστυνομικός στη νότια Αγγλία επιχείρησε να σταματήσει μια αγελάδα που είχε διαφύγει με το υπηρεσιακό όχημά του

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε αστυνομικός στη νότια Αγγλία, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει μια αγελάδα που είχε διαφύγει με το υπηρεσιακό όχημά του.

Ο αστυνομικός τιμωρήθηκε όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες αρχές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Σάρεϊ. Η αστυνομία είχε δεχθεί κλήσεις για μια αγελάδα η οποία εμφανίσθηκε σε συνοικία της μικρής πόλης Στέινς.

Σε εικόνες, οι οποίες έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένα όχημα της αστυνομίας να χτυπάει δύο φορές το ζώο, το οποίο κατέληξε με το κεφάλι κάτω από το όχημα.

Η σκηνή αυτή προκάλεσε κύμα επικρίσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι έγραψε στο X: «Δεν βλέπω καμιά ανάγκη για τέτοια δράση. Ζήτησα να δοθούν επειγόντως πλήρεις εξηγήσεις».

Σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως διαβίβασε την υπόθεση στην υπηρεσία που ελέγχει τις αστυνομικές δυνάμεις και πως «απομάκρυνε από το πεδίο» τον εν λόγω ένστολο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Εχω πλήρη συνείδηση της αναστάτωσης που προκάλεσε η διαχείριση εκ μέρους μας αυτού του επεισοδίου και διαβεβαιώ πως θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και σε βάθος έρευνας», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Σάρεϊ, Νεβ Κεμπ,.

Η αγελάδα, η οποία είναι ηλικίας δέκα μηνών και φέρει το όνομα «Beau Lucy», τραυματίσθηκε στο πόδι. Εξετάσθηκε από κτηνίατρο και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο PA πως η κατάσταση του ζώου έχει βελτιωθεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT