Σύμβουλος του Μπάιντεν επισκέπτεται το Ισραήλ για να αποτρέψει κλιμάκωση με τη Χεζμπολάχ

Σύμβουλος του Μπάιντεν επισκέπτεται το Ισραήλ για να αποτρέψει κλιμάκωση με τη Χεζμπολάχ

Το CBS News μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει έπειτα από πάνω από οκτώ μήνες αψιμαχιών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, στο Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με στόχο την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Αμος Χόχσταϊν θα προωθήσει τις προσπάθειες για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης κατά μήκος της «μπλε γραμμής» μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το CBS News μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει έπειτα από πάνω από οκτώ μήνες αψιμαχιών, από τότε που η Χεζμπολάχ άρχισε να επιτίθεται στο Ισραήλ –τον Οκτώβριο–, για να υποστηρίξει τη Χαμάς στη Γάζα.

Χαγκάρι: Στα πρόθυρα ευρύτερης κλιμάκωσης

Χθες, Κυριακή, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάινιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η εντατικοποίηση των διασυνοριακών πυρών από τη Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή κλιμάκωση.

«Η αυξανόμενη επιθετικότητα της Χεζμπολάχ μας φέρνει στα πρόθυρα ευρύτερης κλιμάκωσης, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον Λίβανο και ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Χαγμάρι σε βίντεο-δήλωση στην αγγλική γλώσσα.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT