Ο Μπερίσα έχασε την έφεση κατά της απαγόρευσης εισόδου στη Βρετανία

Ο Μπερίσα έχασε την έφεση κατά της απαγόρευσης εισόδου στη Βρετανία

Ο Μπερίσα, επικεφαλής του κύριου αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, αποκλείστηκε από τη Βρετανία το 2022

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας, έχασε σήμερα Δευτέρα την έφεσή του κατά της απαγόρευσης εισόδου στη Βρετανία λόγω φερόμενων εγκληματικών διασυνδέσεων.

Ο Μπερίσα, επικεφαλής του κύριου αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, αποκλείστηκε από τη Βρετανία το 2022 για τις φερόμενες διασυνδέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Ασκησε έφεση κατά της απόφασης στην Ειδική Επιτροπή Προσφυγών Μετανάστευσης (SIAC) στο Λονδίνο τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βρετανία βάσει αναπόδεικτων ψευδών ισχυρισμών.

Η Επιτροπή απέρριψε την προσφυγή του Μπερίσα με γραπτή απόφαση τη Δευτέρα.

Διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας

Η απόφαση της Βρετανίας να αποκλείσει τον Μπερίσα από τη χώρα ήρθε ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό του από τις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενη διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Μπερίσα, 79 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Αλβανία ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 2005 και 2009 για να ευνοήσει τον σύζυγο της κόρης του στην ιδιωτικοποίηση κρατικών εκτάσεων, κάτι που ο ίδιος και η κόρη του αρνούνται.

Τον Δεκέμβριο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει ποινικές κατηγορίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT