Στη Βόρεια Κορέα αύριο ο Πούτιν – Η πρώτη επίσκεψη εδώ και 24 χρόνια

Στη Βόρεια Κορέα αύριο ο Πούτιν – Η πρώτη επίσκεψη εδώ και 24 χρόνια

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα στις 18-19 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη που υποδηλώνει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με ένα απομονωμένο κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ρωσική Απω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Πούτιν έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000.

«Σύμφωνα με την πρόσκληση του Επικεφαλής των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Ιουνίου» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Με αφορμή την επίσκεψη, τα βιετναμέζικα και ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν την αφοσίωση του Βιετνάμ στη Ρωσία, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT