Ιταλία: Ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας – 64 αγνοούμενοι

Ιταλία: Ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας – 64 αγνοούμενοι

Από την περασμένη νύχτα, η ιταλική ακτοφυλακή προσπαθεί να εντοπίσει τυχόν επιζώντες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκε στα ανοικτά της Καλαβρίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να αγνοούνται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 64 άνθρωποι. 

Το πλεούμενο, που είχε σαλπάρει από την Τουρκία, ναυάγησε σε περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας στο Ιόνιο. Οι αγνοούμενοι έχουν κυρίως καταγωγή από το Αφγανιστάν και το Ιράν ενώ ορισμένοι είναι Κούρδοι.

Από την περασμένη νύχτα, η ιταλική ακτοφυλακή προσπαθεί να εντοπίσει τυχόν επιζώντες. Στις έρευνες για εντοπισμό τυχόν επιζώντων, συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

O συναγερμός για το συμβάν σημάνθηκε από Γάλλους τουρίστες που βρίσκονταν σε ιδιωτικό σκάφος και κατάφεραν να σώσουν 12 ναυαγούς. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν πρώτα σε εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή και έπειτα από λίγες ώρες στην ξηρά. Μια γυναίκα πέθανε αμέσως μετά την άφιξη του εμπορικού πλοίου στη Ροτσέλα Ιόνικα της Καλαβρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT