Κρεμλίνο: Ο Πούτιν υπογράφει συμφωνία εταιρικής σχέσης με τη Β. Κορέα

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν υπογράφει συμφωνία εταιρικής σχέσης με τη Β. Κορέα

Ο Πούτιν θα υπογράψει συμφωνία εταιρικής σχέσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βόρεια Κορέα, λέει το Κρεμλίνο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να υπογράψουν συμφωνία εταιρικής σχέσης, το περιεχόμενο της οποίας θα πρέπει να περιλαμβάνει θέματα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που αρχίζει την Τρίτη, ανέφερε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ένας σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη που υποδηλώνει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με ένα απομονωμένο κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ρωσική Απω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Πούτιν έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000.

«Σύμφωνα με την πρόσκληση του επικεφαλής των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Ιουνίου» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Με αφορμή την επίσκεψη, τα βιετναμέζικα και ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν την αφοσίωση του Βιετνάμ στη Ρωσία, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT