Τουρκία: Με αιχμές κατά του Ισραήλ οι ευχές Ερντογάν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Τουρκία: Με αιχμές κατά του Ισραήλ οι ευχές Ερντογάν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη της αντίστασης των Παλαιστίνιων αδελφών μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη μουσουλμανική γιορτή Ιντ αλ-αντχά (Κουρμπάν Μπαϊράμ), στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενάντια στο Ισραήλ.

«Ο παλαιστινιακός λαός, ο οποίος υφίσταται κατοχή, διώξεις και συστηματικές σφαγές εδώ και 76 χρόνια, βιώνει για άλλη μια φορά μια θλιμμένη γιορτή, λαχταρώντας την ειρήνη», δήλωσε ο Ερντογάν ο οποίος απευθύνθηκε στα στελέχη του AKP μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ο κόσμος πρέπει να λάβει μέτρα κατά του αιμοδιψούς Ισραήλ και να σταματήσει αμέσως τις σφαγές που βλέπουμε καθημερινά», προσέθεσε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ως Τουρκία […] αποφασίσαμε να παρέμβουμε στην υπόθεση κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο. Σταματήσαμε εντελώς τις εξωτερικές εμπορικές μας συναλλαγές με αυτήν τη χώρα. Συνεχίζουμε την ανθρωπιστική μας βοήθεια. Είμαστε η χώρα που έχει προωθήσει τη μεγαλύτερη βοήθεια στη Γάζα. Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες ώστε ο ισλαμικός κόσμος να ενεργοποιηθεί στο σύνολό του. Εργαζόμαστε για να αυξήσουμε τον αριθμό των χωρών που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη της αντίστασης των Παλαιστίνιων αδελφών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT