Ρωσία: Στις φλόγες αποθήκες πετρελαίου κοντά στο Ροστόφ από «ουκρανική επίθεση» (βίντεο)

Ρωσία: Στις φλόγες αποθήκες πετρελαίου κοντά στο Ροστόφ από «ουκρανική επίθεση» (βίντεο)

Πολυάριθμες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου κάηκαν ύστερα από επίθεση με ντρόουν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυάριθμες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου κάηκαν ύστερα από επίθεση με ντρόουν σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Αζόφ στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι, αποδίδοντάς τη στο Κίεβο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Το υπουργείο Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας ανέφερε στο Telegram ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε χώρο 5.000 κυβικών μέτρων και ότι 208 πυροσβέστες με 39 οχήματα έδιναν μάχη με τη φωτιά, ενώ επιστρατεύθηκε και μία πυροσβεστική αμαξοστοιχία. Αργότερα αναφέρθηκε ότι η φωτιά έχει κάψει 3.200 κ.μ.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά κατέφθασε και συνεργείο ελέγχου της ποιότητας του αέρα.

Ρωσία: Στις φλόγες αποθήκες πετρελαίου κοντά στο Ροστόφ από «ουκρανική επίθεση» (βίντεο)-1

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία. Το Κίεβο έχει πει συχνά ότι η στόχευση της ενεργειακής, στρατιωτικής και μεταφορών υποδομής της Ρωσίας υπονομεύει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Η πόλη του Αζόφ βρίσκεται στον ποταμό Ντον και απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την Αζοφική Θάλασσα.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT