Φάρατζ: «Οταν υποψήφιοί μας εξυμνούν τον Χίτλερ, κάτι μάλλον έχει πάει στραβά»

Φάρατζ: «Οταν υποψήφιοί μας εξυμνούν τον Χίτλερ, κάτι μάλλον έχει πάει στραβά»

«Πληρώσαμε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε αξιόπιστη εταιρεία που δεν έκανε τη δουλειά», τόνισε ο Φάρατζ, αναφερόμενος στη διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων του κόμματος Reform UK

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγόρησε «αξιόπιστη εταιρεία ελέγχου» των υποψηφίων για ατοπήματά τους που έπληξαν την εικόνα του κόμματός του, Reform UK, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενας από τους υποψηφίους εξύμνησε τον Αδόλφο Χίτλερ ως «λαμπερό», τονίζοντας ότι ήταν «ικανός να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση».

Αλλος ανέφερε ότι η Βρετανία «θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί την προσφορά ουδετερότητας του Χίτλερ» στην πορεία προς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και τρίτος υποψήφιος εγκατέλειψε την κούρσα τις τελευταίες ημέρες, αφότου αποκαλύφθηκε ότι ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα.

Τα παραπάνω περιστατικά δημιούργησαν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων της Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον Φάρατζ.

«Πληρώσαμε πολλά και δεν έκαναν τη δουλειά»

Το κόμμα, το οποίο ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και αναμετριέται με τους Συντηρητικούς υπό τον Σούνακ, ενόψει των πρόωρων εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στη Βρετανία στις 4 Ιουλίου, κατεβάζει υποψηφίους σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Σε δηλώσεις του σήμερα Τρίτη, ο Φάρατζ παραδέχθηκε το λάθος, αναφέροντας ότι κάτι πήγε στραβά με την εξωτερική ανάθεση.

«Πληρώσαμε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε αξιόπιστη εταιρεία ελέγχου που δεν έκανε τη δουλειά», όπως τόνισε ο Φάρατζ. 

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT