Η Ουγγαρία στηρίζει την υποψηφιότητα Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Η Ουγγαρία στηρίζει την υποψηφιότητα Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε «επιβεβαίωσε» ότι εάν γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ορμπαν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Oρμπαν, ο οποίος αντιτίθετο έως τώρα στον διορισμό του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, αποφάσισε τελικά να συμφωνήσει στην υποψηφιότητα αυτή μετά τις απαραίτητες εγγυήσεις που έλαβε.

Ο Ρούτε «επιβεβαίωσε» ότι εάν γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία, και «δεδομένης αυτής της δέσμευσης, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει», δήλωσε ο Ορμπαν με μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Ο Ρούτε και ο Ορμπαν, οι οποίοι έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, συναντήθηκαν στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας, εγείροντας προσδοκίες ότι θα μπορούσε να αρθεί σύντομα η εναντίωση της Βουδαπέστης στο να αναλάβει γενικός γραμματέας ο Ολλανδός πρωθυπουργός, κάτι για το οποίο χρειάζεται ομόφωνη στήριξη από τα κράτη-μέλη.

Εκπρόσωπος του Ρούτε δήλωσε ότι οι δύο άνδρες είχαν μια «καλή συζήτηση» και μίλησαν κυρίως για τα αποτελέσματα μιας συνάντησης μεταξύ του Γενς Στόλτενμπεργκ και του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT