Ουκρανία: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Ουκρανία: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωριαίες διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν προγραμματιστεί αύριο Τετάρτη σε ολόκληρη την Ουκρανία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Ukrenergo.

«Τη 19η Ιουνίου, όλες οι εγχώριες εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας θα προχωρήσουν σε ωριαίες διακοπές ρεύματος σε βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές», ανέφερε η Ukrenergo, διευκρινίζοντας ότι οι διακοπές μπορεί να σημειωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ μέχρι σήμερα αφορούσαν μικρότερα χρονικά διαστήματα σε ώρες αιχμής.

Η ενεργειακή ασφάλεια και η αποκατάσταση του ουκρανικού ηλεκτρικού δικτύου ήταν ένα από τα δέκα σημεία στο σχέδιο ειρήνης του προέδρου Ζελένσκι που συζητήθηκε σε διάσκεψη στην Ελβετία το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην οποία δεν προσκλήθηκε η Ρωσία.

AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT