Σούνακ: Απόδραση στην Καλιφόρνια

Πληθαίνουν οι φήμες για μετακόμιση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στη βίλα του στο Μασλ Μπιτς, αν χάσει τις εκλογές

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο άκρο του Μασλ Μπιτς στη νότια Καλιφόρνια, εκεί όπου συχνάζουν μπόντι μπίλντερ και λάτρεις του αθλητισμού, βρίσκεται ένα σπίτι αξίας 6,7 εκατ. ευρώ με θέα τον Ειρηνικό και τα βουνά του Μαλιμπού, το οποίο ανήκει στον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ο Ρίσι Σούνακ δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση στις πρόωρες εκλογές της 4ης Ιουλίου, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν μια ιστορική ήττα για το Συντηρητικό Κόμμα. Οπως σχολιάζει χθεσινό δημοσίευμα του Politico, τα προγνωστικά έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν έντονες εικασίες σχετικά με μια επικείμενη μετακόμισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν τελικά βρεθεί μακριά από το κορυφαίο αξίωμα. Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, αργά χθες το βράδυ συνελήφθη άνδρας από την προσωπική του ασφάλεια, ο οποίος φέρεται ότι ενέχεται στα στοιχήματα που έβαλαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού για την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προκήρυξε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του και τους δεσμούς του με την Καλιφόρνια, λέγοντας ότι ο χρόνος που έζησε και εργάστηκε εκεί τον βοήθησαν να διαμορφώσει τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει ως ηγέτης. Ο βαθύπλουτος αρχηγός των Τόρις σπούδασε στο Στάνφορντ, γνώρισε εκεί τη σύζυγό του και διηύθυνε ένα hedge fund στη Σάντα Μόνικα, πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Συνάντηση με Μπάιντεν

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης πέρυσι με τον Τζο Μπάιντεν στο Σαν Ντιέγκο, ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε: «Θέλω να σας καλωσορίσω πίσω στην Καλιφόρνια – είναι ένας άνθρωπος του Στάνφορντ και εξακολουθεί να έχει ένα σπίτι εδώ στην Καλιφόρνια. Γι’ αυτό είμαι πολύ καλός μαζί σας, ίσως μια μέρα να με προσκαλέσετε στο σπίτι σας στην Καλιφόρνια».

Από τη μεριά του ο Σούνακ έχει απορρίψει τις φήμες ότι θα φύγει για την Καλιφόρνια αν χάσει τις εκλογές, καθώς και υπόνοιες που διακινούνται στα βρετανικά Μέσα και τον θέλουν να ετοιμάζει ήδη επικερδείς δουλειές στη Σίλικον Βάλεϊ, ειδικά από τη στιγμή που έχει επιδιώξει να εμπλακεί στη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης έχοντας γίνει φίλος με πρόσωπα-κλειδιά, όπως ο Ελον Μασκ.

Την ημέρα του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα της Αγγλίας στο Euro 2024 στα μέσα Ιουνίου, οι παμπ της Σάντα Μόνικα ήταν γεμάτες από οπαδούς της Αγγλίας, των οποίων οι αντιδράσεις στην προοπτική ερχομού του Σούνακ στην Καλιφόρνια κυμαίνονταν από ήπιο ενθουσιασμό έως αδιαφορία, ενώ σε μία περίπτωση ακούστηκαν βωμολοχίες και υπήρξε μια αγενής χειρονομία. Ο Τζέιμς Στόουκς, ένας Αγγλος που ζει σε κοντινή απόσταση, δήλωσε στον αμερικανικό ιστότοπο ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ο Σούνακ είχε σπίτι στην περιοχή μέχρι πριν από μία εβδομάδα, όταν είδε μια ανάρτηση στο Instagram σχετικά με το παρελθόν του. Αν και αρχικά είχε ελπίσει πως ο Σούνακ θα έφερνε μια ποικιλομορφία στην Ντάουνινγκ Στριτ, τελικά δηλώνει πως «ήταν μια πλήρης απογοήτευση».

«Αν κατέληγε να μετακομίσει εδώ, νομίζω ότι θα γινόταν στόχος. Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Αγγλων και δεν νομίζω ότι θα τον υποδέχονταν ιδιαίτερα θερμά», είπε. «Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι εδώ θα τον κερνούσαν μια μπίρα», προσέθεσε φίλος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT