Ερυθρά Θάλασσα: Νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των Χούθι στο «Tutor»

Ερυθρά Θάλασσα: Νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των Χούθι στο «Tutor»

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται από αρκετά κοντινή απόσταση η στιγμή της έκρηξης στην πρύμνη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των Χούθι κατά του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Tutor» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδικότερα, στα πλάνα που κάνουν πλέον τον γύρο του Διαδικτύου φαίνεται από αρκετά κοντινή απόσταση η στιγμή της έκρηξης στην πρύμνη του πλοίου, όπου και βρίσκονται ο χώρος του πληρώματος και το μηχανοστάσιο, στο οποίο εγκλωβίστηκε μέλος του πληρώματος από τις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασωθήκαν την περασμένη Παρασκευή από πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η «Κ» είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την επίθεση των ανταρτών της Υεμένης στο «Tutor» το πρωί της 12ης Ιουνίου.

Στο εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό διακρίνεται πεντακάθαρα μια βάρκα παγιδευμένη με εκρηκτικά τη στιγμή που προσεγγίζει το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο, περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χουντέιντα, έδρα των Χούθι.

Το πλήρωμα του «Tutor», όπως και οι ένοπλοι φρουροί που επέβαιναν σε αυτό, είχαν εντοπίσει τη βάρκα, όμως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την πρόσκρουσή της στο κύτος του πλοίου.

Η επίθεση έγινε το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Η μηχανή του σταμάτησε να λειτουργεί και το πλοίο παρουσίασε εισροή υδάτων. Αργότερα έγινε γνωστό ότι βυθίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT