Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους

Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους

Δυστυχώς για τους ενδιαφερόμενους του κόσμου, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέσεις εργασίας σε ειδικότητες αδιανόητες, αν όχι ανύπαρκτες, για τα περισσότερα κράτη της Δύσης προσφέρει η Τασμανία σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού της. 

Το νησί που συνιστά ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια που συναποτελούν την Αυστραλία, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη μοναδική ευκαιρία να εγκαταλείψουν για λίγο την πλήξη της εργασιακής καθημερινότητας για συναρπαστικές δραστηριότητες της off-season άγριας φύσης. 

Μεταξύ των προσφερόμενων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται οι θέσεις ερευνητή παραφυσικών φαινομένων, φροντιστή γουόμπατ, παρατηρητή αστεριών και οργανωτή… οστρακοειδών. 

Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους-1
«Stargazer» για τη χαρτογράφηση του ουράνιου θόλου – Φωτ.: Tourism Tasmania

Παρότι οι θέσεις προσφέρονται αμισθί, οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα έχουν όλα τους τα έξοδα -ταξίδι, διαμονή, διατροφή- πληρωμένα. 

Ο ρόλος του ερευνητή παραφυσικών φαινομένων είναι εθελοντικός και διαρκεί μόνο μία ημέρα, διευκρινίζει η αρμόδια υπηρεσία Τουρισμού της Τασμανίας. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την «ιστορία και το μυστήριο» και περιλαμβάνει την ανίχνευση παραφυσικής δραστηριότητας με τη χρήση του «πιο σύγχρονου εξοπλισμού για το κυνήγι φαντασμάτων» στο Willow Court, ένα από τα παλαιότερα άσυλα της Αυστραλίας.

Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους-2
Κυνηγός… φαντασμάτων – Φωτ.: Tourism Tasmania

Άλλη μία προσφερόμενη θέση είναι εκείνη του «οργανωτή στρειδιών», η οποία περιλαμβάνει τη διαλογή, τον καθαρισμό, την κατηγοριοποίηση, αλλά και τη γευσιγνωσία (και μόνο για λόγους «ελέγχου ποιότητας» όπως διευκρινίζεται) των ολόφρεσκων στρειδιών που αλιεύονται από τον κόλπο Great Oyster Bay.

Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους-3
Συλλογέας και γευσιγνώστης στρειδιών – Φωτ.: Tourism Tasmania

Αναζητούνται ακόμη «παρατηρητές άστρων» που θα συνδράμουν στο έργο χαρτογράφησης του νυχτερινού ουράνιου θόλου από την Αστρονομική Εταιρεία της Τασμανίας, κυνηγοί τρούφας, «ψιθυριστές κρασιού» που θα πρέπει να μιλούν στ’αμπέλια, συνοδοί γουόμπατ για τις πρωινές βόλτες των ενδημικών μαρσιποφόρων, θερμαστές σάουνας που θα καλούνται να κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία στις ξύλινες σάουνες. 

Συνοδοί γουόμπατ, «ψιθυριστές» αμπελιών, κυνηγοί φαντασμάτων: Η Τασμανία αναζητά εργαζομένους-4
Συνοδός γουόμπατ στις πρωινές βόλτες – Φωτ.: Tourism Tasmania

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τουρισμού της Τασμανίας, 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το νησί πέρυσι – περισσότεροι σε σχέση με το 2022, αλλά λιγότεροι από το 1,35 εκατομμύριο επισκεπτών του 2019, πριν από την πανδημία.

Ο χειμώνας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο στην Τασμανία, όπου οι θερμοκρασίες συνήθως πέφτουν μεταξύ 3-11C, δήλωσε ο Tourism Tasmania.

Δυστυχώς για τους ενδιαφερόμενους του κόσμου, αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι ενήλικοι της Αυστραλίας, καλούμενοι να εξηγήσουν σε λιγότερο από 50 λέξεις γιατί επιλέγουν μία από τις «αλλόκοτες δουλειές» έναντι της δικής τους. 

«Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γνωρίζουμε ότι οι Αυστραλοί αναζητούν μια ώθηση ευεξίας και ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Lindene Cleary, επικεφαλής μάρκετινγκ της υπηρεσίας Τουρισμού.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT