Νετανιάχου εναντίον ισραηλινού στρατού για την προειδοποίηση ότι «η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί»

Νετανιάχου εναντίον ισραηλινού στρατού για την προειδοποίηση ότι «η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί»

«Με το να λέμε ότι θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου», δήλωσε ο ανώτατος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχουν ανακοίνωσε ότι «ο ισραηλινός στρατός είναι αφοσιωμένος στην καταστροφή της Χαμάς», αντιδρώντας σε δήλωση του ανώτατου εκπροσώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η μαχητική οργάνωση είναι «ιδεολογία» που δεν μπορεί να εξαλειφθεί.

«Με το να λέμε ότι θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εάν δεν υπάρξει εναλλακτική λύση, στο τέλος, θα έχουμε και πάλι τη Χαμάς», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Channel 13 του Ισραήλ.

“]

Τα σχόλιά του απορρίφθηκαν γρήγορα από το γραφείο του Νετανιάχου, του οποίου το υπουργικό συμβούλιο επανέλαβε ότι η επίθεση στη Γάζα δεν θα τελειώσει μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς.

«Το υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νετανιάχου όρισε ως έναν από τους στόχους του πολέμου την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

«Ο ισραηλινός στρατός είναι φυσικά αφοσιωμένος σε αυτό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή δήλωση στο κανάλι του στο Telegram, ο στρατός διευκρίνισε ότι ο Χαγκάρι αναφερόταν στη Χαμάς «ως ιδεολογία… και οι δηλώσεις του ήταν σαφείς».

Το Ισραήλ εισβάλλει βαθύτερα στη Ράφα

Νετανιάχου εναντίον ισραηλινού στρατού για την προειδοποίηση ότι «η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί»-1

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους «σε ολόκληρο τον θύλακο με στόχο μέλη της Χαμάς και στρατιωτικές υποδομές σε ακριβείς, βασισμένες σε πληροφορίες» δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσαν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σφυροκόπησαν περιοχές την κεντρική Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σύμφωνα με γιατρούς, ενώ τα τανκς βάθυναν την εισβολή τους στη Ράφα στα νότια, όπως ανέφεραν κάτοικοι.

Προειδοποίηση από τη Χεζμπολάχ Λιβάνου

Καθώς ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα συνεχίζεται, αυξάνονται οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Χθες Τετάρτη, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε για πόλεμο «χωρίς όρια» σε περίπτωση πλήρους ισραηλινής επίθεσης κατά της λιβανέζικης οργάνωσης.

Παράλληλα, απείλησε ότι η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει στόχος εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επίθεση. Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, σύμφωνα με την οποία οι χώρες διεξάγουν κοινές ασκήσεις.

Ωστόσο, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT