Ρωσία: Νέες φωτιές σε δεξαμενές πετρελαίου από επιθέσεις ντρόουν

Ρωσία: Νέες φωτιές σε δεξαμενές πετρελαίου από επιθέσεις ντρόουν

Νωρίτερα την Πέμπτη ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Αντιγκέγια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιές ξέσπασαν σε δύο ρωσικές αποθήκες καυσίμων σήμερα, Πέμπτη, ύστερα από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, ύστερα από πιθανότατα ένα ακόμη περιστατικό ουκρανικών επιδρομών κατά της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Ο Μαξίμ Γεγκόροφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ταμπόφ, νοτιοανατολικά της Μόσχας, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με την πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων της Πλατονόφσκαγια που ξέσπασε από έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από ντρόουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι μια δεύτερη δεξαμενή έπιασε φωτιά στην αποθήκη καυσίμων. Η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις με ντρόουν, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους ανοιχτούς χώρους.

Νωρίτερα σήμερα ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Αντιγκέγια στον Βόρειο Καύκασο, ύστερα από άλλη φερόμενη επίθεση ουκρανικού ντρόουν, αλλά έχει ήδη σβήσει, έγραψε ο περιφερειακός επικεφαλής Μουράτ Κουμπίλοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Επέκταση επιθέσεων

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλες αποθήκες καυσίμων σε ολόκληρη τη Ρωσία έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι επιθέσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου, των οποίων οι εργασίες έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές και τις τιμές πετρελαίου, έχουν υποχωρήσει.

Η Ουκρανία λέει ότι οι ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις είναι νόμιμοι στόχοι επειδή υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας σε μια εποχή που οι ρωσικοί πύραυλοι σφυροκοπούν πόλεις και υποδομές της Ουκρανίας.

Στην Ουκρανία

Μια ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας σήμερα, Πέμπτη, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας, τραυματίζοντας τρεις εργαζομένους και κόβοντας το ρεύμα σε ορισμένους καταναλωτές.

Την Τρίτη, αρκετές δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική πόλη Αζόφ πήραν φωτιά μετά από επίθεση με drone, που μια ουκρανική πηγή πληροφοριών είπε στο Reuters ότι διεξήχθη από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Στην τελευταία ενημέρωση χθες, Τετάρτη, η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης είπε ότι η φωτιά εξακολουθούσε να μαίνεται μετά από περισσότερο από μιάμιση μέρα.

Υπάρχουν περίπου 30 μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία και τυχόν διακοπές στη λειτουργία τους είναι κρίσιμες τόσο για την εγχώρια όσο και για την παγκόσμια αγορά. Η χώρα διαθέτει επίσης εκατοντάδες δεξαμενές καυσίμων που αποθηκεύουν διάφορα προϊόντα πετρελαίου, όπως βενζίνη και ντίζελ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT