Το Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας δεν υπόσχεται έξοδο από το ευρώ

Το Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας δεν υπόσχεται έξοδο από το ευρώ

«Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα δεν θα είναι σε χειρότερα επίπεδα από της σημερινής κυβέρνησης», υποσχέθηκε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λαϊκού Μετώπου σε ομιλία του ενώπιον της μεγαλύτερης εργοδοτικής ομοσπονδίας της Γαλλίας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος βουλευτής της Αριστεράς Ερίκ Κοκερέλ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι το Λαϊκό Μέτωπο δεν θα επιδιώξει έξοδο της Γαλλία από την ευρωζώνη, εάν κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Το οικονομικό μας πρόγραμμα δεν θα χρηματοδοτηθεί μέσω του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά από τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα και την ισχυρότερη ανάπτυξη», εξήγησε ο Κοκερέλ.

«Συνολικά, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα δεν θα είναι σε χειρότερα επίπεδα από αυτά που προβλέπει η σημερινή κυβέρνηση», δήλωσε ο Κοκερέλ, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λαϊκού Μετώπου, κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της αριστερής συμμαχίας ενώπιον της Medef, της μεγαλύτερης εργοδοτικής ομοσπονδίας στη χώρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν σχεδιάζεται αναθεώρηση των πλάνων για την πυρηνική ενέργεια» μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2027.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT