WSJ: Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι μόλις 50 όμηροι είναι ακόμη ζωντανοί

WSJ: Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι μόλις 50 όμηροι είναι ακόμη ζωντανοί

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο 41 ομήρων, με βάση πληροφορίες και ευρήματα που απέκτησαν τα στρατεύματα που επιχειρούν στη Γάζα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι από τους 116 ομήρους που εκτιμάται ότι κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, μόλις 50 είναι ζωντανοί, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εκτίμηση, που βασίζεται σε συνδυασμό ισραηλινών και αμερικανικών πληροφοριών, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών ομήρων σε 66, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που έχει επιβεβαιώσει δημοσίως το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο 41 ομήρων, με βάση πληροφορίες και ευρήματα που απέκτησαν τα στρατεύματα που επιχειρούν στη Γάζα.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι»

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών Χάγκαϊ Λεβίν ανέφερε ότι υπάρχει λόγος να είμαστε «εξαιρετικά ανήσυχοι».

«Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν περισσότεροι όμηροι, διατρέχουν κίνδυνο ή είναι πολύ άρρωστοι», όπως εξήγησε ο ίδιος.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι τόσο το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου όσο και ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εκτίμηση.

Με πληροφορίες από WSJ, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT