Κομισιόν για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: «Είναι απειλές κατά της Ε.Ε.»

Κομισιόν για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: «Είναι απειλές κατά της Ε.Ε.»

«Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πίτερ Στάνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ξεκάθαρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Κύπρο, μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

«Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στάνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Κύπρο και να της δείχνουμε αλληλεγγύη και για τον λόγο αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νασράλα προειδοποίησε χθες ότι η Κύπρος θα μπορούσε να εμπλακεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για να στοχεύσει τον Λίβανο.

Απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και ότι η χώρα του είναι «μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT