Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για ψεύτικα Ozempic

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για ψεύτικα Ozempic

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι τα ψεύτικα φάρμακα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία και συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους να προμηθεύονται το φάρμακο μόνο από αξιόπιστες πηγές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή προειδοποίηση για απάτη με ψεύτικα Ozempic εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το φάρμακο που προορίζεται για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, έχει γίνει δημοφιλές ως εύκολος τρόπος απώλειας βάρους, και επιτήδειοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη ζήτηση με απομιμήσεις. 

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι τα ψεύτικα φάρμακα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία και συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους να προμηθεύονται το φάρμακο μόνο από αξιόπιστες πηγές, και όχι από ύποπτους ιστότοπους στο διαδίκτυο ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το δραστικό συστατικό του Ozempic – η σεμαγλουτίδη – βοηθά τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγχουν την ποσότητα σακχάρου στο αίμα τους. Μία ένεση σε εβδομαδιαία βάση όμως, μπορεί να περιορίσει δραστικά το αίσθημα της πείνας, μειώνοντας την επιθυμία για φαγητό.

Ανθρωποι που δεν πάσχουν διαβήτη το χρησιμοποιούν για την απώλεια βάρους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελλείψεις για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι παρακολουθεί τις ολοένα και περισσότερες αναφορές για τα ύποπτα, ψεύτικα Ozempic. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT