Handelsblatt: «Trio infernale» οι Μελόνι, Μακρόν, Σολτς

Handelsblatt: «Trio infernale» οι Μελόνι, Μακρόν, Σολτς

«Ενας αδύναμος Μακρόν, ένας χλωμός Σολτς και μία Μελόνι που ξεχειλίζει δύναμη. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Ευρώπης»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εκφράζει απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ευρώπη. Τίτλος και υπότιτλος: «Το Trio Infernale. Ενας αδύναμος Μακρόν, ένας χλωμός Σολτς και μία Μελόνι που ξεχειλίζει δύναμη. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Ευρώπης».

Για την απόφαση Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Γαλλία, ο αρθρογράφος παρατηρεί: «Ισως αποφανθούν κάποια μέρα οι ιστορικοί τι μπορεί να ώθησε τον Γάλλο πρόεδρο σε μία τέτοια ενέργεια. Αν ένιωσε προσβολή για τον ναρκισσισμό του, διότι οι πολίτες δεν θέλησαν να τον ακολουθήσουν μαζικά στις ευρωεκλογές.

Ή αν, όπως ισχυρίζεται ο Μακρόν, η απόφαση οφείλεται στην αίσθηση καθήκοντος ενός δημοκράτη που δεν μπορεί να υποκρίνεται πως τίποτα δεν συνέβη μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Μακρόν θα μπορούσε να περάσει στη γαλλική, αλλά και στην ευρωπαϊκή Ιστορία, ως μία τραγική φιγούρα».

Με αφορμή την άρνηση του Γερμανού καγκελάριου Σολτς να συζητήσει δημοσίως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Handelsblatt υποστηρίζει ότι στην πολιτική αργκό του Βερολίνου υπάρχει ένα καινούργιο ρήμα: «σολτσάρω». Που σημαίνει προφανώς «δεν αντιδρώ, δεν επικοινωνώ».

Για τον καγκελάριο ο σχολιογράφος υποστηρίζει ότι «θα συνεχίσει να σολτσάρει όταν εγκαταλείψει τη χώρα η τελευταία μεγάλη βιομηχανική επιχείρηση. Θα συνεχίσει να σολτσάρει και όταν η Ρωσία βάλει στο στόχαστρο και άλλες χώρες, μετά την Ουκρανία. Ή όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ».

Και o αρθρογράφος καταλήγει: «Ο Μακρόν, η τραγική μορφή, ο Σολτς, η θλιμμένη μορφή, και η Μελόνι, η νέα φωτεινή μορφή – το νέο Trio Infernale της Ευρώπης είναι σε καλό δρόμο για να απολέσει ό,τι έχει απομείνει από τη δυναμική της ευρωπαϊκής ενοποίησης. (…) Σε όλα αυτά προστίθεται η οικονομική διάσταση του προβλήματος.

Οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ενισχύουν την επιρροή τους, ειδικά στις χώρες εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα χρέους. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με κρατικό χρέος 3,1 τρισ. ευρώ, πριν ακόμη από την Ιταλία με 2,9 τρισ. ευρώ. Οι δύο χώρες μαζί αντιπροσωπεύουν το 46% του συνολικού χρέους της Ευρωζώνης».

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT