«Καμπανάκι» από Γκουτέρες για την κλιμάκωση της έντασης στον Λίβανο

«Καμπανάκι» από Γκουτέρες για την κλιμάκωση της έντασης στον Λίβανο

«Μια βιαστική κίνηση, ένας λάθος υπολογισμός, θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή που ξεπερνά κάθε φαντασία», είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι άνθρωποι της περιοχής δεν μπορούν να αντέξουν ο Λίβανος να μετατραπεί σε Γάζα»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

«Μια βιαστική κίνηση, ένας λάθος υπολογισμός, θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή που ξεπερνά κάθε φαντασία», είπε σε δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας ότι «οι άνθρωποι της περιοχής δεν μπορούν να αντέξουν ο Λίβανος να μετατραπεί σε μια άλλη Γάζα».

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα έχει πυροδοτήσει εκρήξεις βίας στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL) βρίσκεται εδώ και καιρό στον νότιο Λίβανο, παρακολουθώντας την κατάσταση.

«Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ βρίσκονται στο πεδίο και εργάζονται για την αποκλιμάκωση της έντασης και για να βοηθήσουν στην αποφυγή εσφαλμένων υπολογισμών», τόνισε ο Γκουτέρες, ζητώντας να υπάρξει «άμεση αποκλιμάκωση» της έντασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT