Η Αμερικανίδα πρέσβης στα Σκόπια χαιρετίζει την απόφαση Μίτσκοσκι για την ονομασία

Η Αμερικανίδα πρέσβης στα Σκόπια χαιρετίζει την απόφαση Μίτσκοσκι για την ονομασία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία, Ανγκελα Ανγκελερ, χαιρέτισε τη δεδηλωμένη απόφαση του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία του κράτους κατά την ορκωμοσία του στο Κοινοβούλιο, αλλά και στα ταξίδια του στο εξωτερικό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία, Ανγκελα Ανγκελερ, χαιρέτισε τη δεδηλωμένη απόφαση του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία του κράτους κατά την ορκωμοσία του στο Κοινοβούλιο, αλλά και στα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, η Ανγκελα Ανγκελερ εξέφρασε την ελπίδα πως άπαντες οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μίτσκοσκι.

«Οντως, ήταν απογοήτευση για την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον όταν η πρόεδρος (σ.σ. Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα) αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία της και, ειλικρινά, αυτό που θα κάνουν ο μελλοντικός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι κάτι που καλωσορίζουμε» σημείωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία.

Τόνισε πως το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE και η κυβέρνηση θα κριθούν μόνο από τις πράξεις, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις.

Προ ολίγων ημερών, ο Μίτσκοσκι είχε γνωστοποιήσει ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιηθεί η συνταγματική ονομασία της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει ποια ονομασία θα προτιμήσει για τις προγραμματικές δηλώσεις. 

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι διαβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας του και στις διεθνείς επαφές του, αλλά επέμεινε πως στο εσωτερικό της χώρας θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» που κατά τον ίδιο «είναι το όνομα της χώρας και της πατρίδας του».

Η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει το Σάββατο. Στο κυβερνητικό σχήμα, του οποίου θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE, θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο σλαβικό κόμμα «Ξέρω», του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT