Νετανιάχου: Η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις παραδόσεις όπλων «θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον»

Νετανιάχου: Η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις παραδόσεις όπλων «θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον»

«Είναι περίπου τέσσερις μήνες που παρατηρείται σημαντική μείωση στις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η «διαμάχη» με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις καθυστερήσεις παράδοσης όπλων θα «επιλυθεί στο εγγύς μέλλον», εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών.

Στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει υπάρξει μια «δραματική μείωση» στις μεταφορές όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, αρχής γενομένης πριν από τέσσερις μήνες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αρνηθεί ότι παρακρατεί μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

«Είναι περίπου τέσσερις μήνες που παρατηρείται δραματική μείωση στις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λάβαμε κάθε είδους εξηγήσεις, αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Υπό το φως όσων άκουσα τις τελευταίες ημέρες, ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς της κυβέρνησής του.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου έγιναν την ώρα που ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους και να συζητήσει τα σχέδια του ισραηλινού στρατού για τη Γάζα. 

Με πληροφορίες από AFP, WSJ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT