Πιστόριους από Παρίσι: Ο εθνικισμός δεν αποτέλεσε ποτέ λύση στα προβλήματα

Πιστόριους από Παρίσι: Ο εθνικισμός δεν αποτέλεσε ποτέ λύση στα προβλήματα

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας είπε ότι θα ήταν ευτυχής αν οι φιλελεύθερες δυνάμεις κέρδιζαν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή ιστορία δείχνει ότι ο εθνικισμός δεν προσφέρει καμία λύση στα προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα ήταν πιο ευτυχής αν οι φιλελεύθερες δυνάμεις κέρδιζαν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

«Μπορώ να πω από την πλευρά μου και για την άποψη της Γερμανίας ότι ο εθνικισμός δεν αποτέλεσε ποτέ λύση στα προβλήματα. Αυτό είναι ένα μάθημα από την ευρωπαϊκή ιστορία που δεν μπορεί να αγνοηθεί», δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο και τον Πολωνό ομόλογό του.

«Γι’ αυτό θα ήμουν ευτυχής αν επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα ενίσχυε τις δημοκρατικές, ελεύθερες και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας. 

Μερικές ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η Ακροδεξιά παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Ο Εθνικός Συναγερμός (RN, άκρα δεξιά) και οι σύμμαχοί του, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος της κεντροδεξιάς Οι Ρεπουμπλικάνοι Ερίκ Σιοτί, συγκεντρώνει μεταξύ 35,5 και 36% των ψήφων, δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση του Elabe για την εφημερίδα La Tribune και άλλη του ινστιτούτου Ipsos για την εφημερίδα Le Parisien και τον ραδιοσταθμό Radio France.

Το RN προηγείται του Νέου Λαϊκού Μετώπου (Αριστερά), συμμαχίας κομμάτων της αριστεράς (27 ως 29,5%) και του στρατοπέδου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (19,5 ως 20%).

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT