Χακάν Φιντάν: Τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή

Χακάν Φιντάν: Τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή

Τις πρόσφατες απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο, σχολίασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ισχυριζόμενος πως η Κύπρος και ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρόσφατες απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο, σχολίασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertur, υποστηρίζοντας πως τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη απειλή και κίνδυνο εξάπλωσης. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Ειδικά τώρα, ο Λίβανος είναι στην ατζέντα. Το γεγονός ότι οι “παίκτες” στο Λίβανο απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού. Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας. Επί του παρόντος, αυτές οι συγκρούσεις χαμηλής έντασης είναι πιθανό να προσελκύσουν άλλους παράγοντες» υποστήριξε ο Χακάν Φιντάν.

«Από την αρχή προειδοποιούσαμε τους παράγοντες στην Ευρώπη για την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ στην Κύπρο). Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει.

Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε θα έρθει και θα μας βρει. Ως εκ τούτου, μεταφέρουμε στους αρμόδιους συνομιλητές μας χωρίς να διστάζουμε καθόλου τα συμπεράσματα που έχουμε αντλήσει από παρατηρήσεις που κάνουμε βάσει δεδομένων. Αυτοί εμπλέκονται επίσης σε διάφορα, ωστόσο όλοι οι περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει έντονη στρατιωτικοποίηση εκεί, και θα πρέπει να αποτραπεί η πιθανότητα να συμβεί κάτι εδώ στην περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT